lukoil-banenr

Noi planuri ale niponilor de la Suzuki

Conceptul Suzuku S-Cross prezentat la Salonul Auto de la Paris poate fi consturit în serie. Japonezii spun că sunt pregătiţi să-l dezvolte singuri, dar ar dori să încheie şi un parteneriat cu un alt producător de atuomobile. Noul model al celor de la Suzuki are menirea să-l înfrunte pe Nissan Qashqai pe piaţa din Europa, japonezii afirmă că au ambiţii mari în materie de vânzări.

Pilot Autoexpert

Cei de la Suzuki vor să-l construiască pe S-Cross la fabrica lor din Ungaria, unde este produs actualul SX4. În prezent, conducătorii companiei Suzuki nu au luat nicio decizie privind viitorul lui SX4, model lansat în 2006, iar italienii de la Fiat vor să producă înlocuitorul lui Sedici într-o fabrică din Italia, alături de modelul echivalent din gama Jeep. Parteneriatul cu Fiat nu se va încheia aici deoarece Suzuki va cumpăra motoare diesel de 1.6 litri de la italieni şi în continuare.

Autoproducătorul Suzuki vrea să vândă peste 300.000 de unităţi pe an în cât mai scurt timp. Noul S-Cross ar trebui să acopere golul dintre 234.000 unităţi, vândute în 2011 şi ţinta de 300.000 unităţi, stabilită pentru următorii ani. Valorile cheie ale noului SUV de la Suzuki vor fi emisiile scăzute de CO2 şi spiritul practic.

Comentarii