lukoil-banenr

Inspectoratul Naţional de Patrulare luptă nu doar cu fantomele dar şi cu „fenomenele”. Într-un nou comunicat de presă se spune că „pe parcursul a nouă luni ale acestui an, Inspectoratul Național de Patrulare a sancționat 2531 de proprietari de automobile, care au permis conducerea autovehiculului său de către persoane ce nu dețin permis de conducere.”

Pilot Autoexpert

În continuare, pentru a contracara acest fenomen, poliția de patrulare a propus înăsprirea sancțiunii pentru persoanele ce oferă benevol automobilul său pentru conducere persoanelor ce nu dețin permis de conducere. Astfel, conform noilor prevederi ale Codului Contravențional, odată ce acestea vor fi aprobate, persoanele respective ar urma să fie amendate cu până la 3000 lei.

Tot de aici aflăm că pe parcursul acestui an, pe drumurile țării noastre, s-au produs 44 de accidente rutiere, cauzate de minori care se aflau la volan. În urma acestor accidente, doi copii au decedat, iar 38 s-au ales cu traumatisme. De cele mai multe ori, mașinile conduse de minori ajung să se tamponeze cu un obstacol sau să se inverseze, din cauza lipsei de experiență și cunoștințe necesare.

Cel mai frumos sună însă fraza de încheiere. „În acest context, INP face un apel către conducătorii auto și proprietarii de vehicule să dea dovadă de responsabilitate și să nu predea automobilul său persoanelor ce nu au permis de conducere, ținând cont de siguranța celorlalți participanți la trafic.”

Păcat doar că nu avem nici un comunicat de presă despre cazul copilului de numai 12 ani, care conducea lejer o mamă de SUV pe drumurile capitalei. Şi la cât de calm putea fi, era clar că nu este primul caz de acest gen. Poliţia însă nu s-a grăbit să ia măsuri pentru identificarea făptaşului şi să „contracareze acest fenomen” despre care ne vorbeşte în comunicatul de presă publicat astăzi. Asta în ciuda faptului că INP ne atenţionează despre numărul de accidente soldate cu victime şi decese şi, atenţie, sunt doar câteva din cele documentate!

Răspunsul ar fi unul, că materialele video nu pot servi ca probatoriu în instanţele de judecată! Şi atât! Ne-am spălat pe mâini! Aplicăm amenzi şi se rezolvă încă o problemă GRAVĂ!

De cealaltă parte, nici societatea civilă nu dă semne de mai multă „sănătate”, tolerând asemenea talente şi chiar promovându-le! Se pare că nu ne rămâne decât să întocmim statitistici, cu numărul persoanelor afectate direct!

sursa: igp.gov.md

Comentarii