lukoil-banenr

Procesul de înmatriculare a vehiculelor va fi mai simplu și mai comod pentru cetățeni, informează portalul de ştiri diez.md. Potrivit lor Guvernul, la inițiativa Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, a aprobat unele modificări privind modul de identificare, documentare și evidență a vehiculelor și agregatelor acestora, inclusiv eliminarea facturii de vânzare-cumpărare la înmatricularea de stat.

Pilot Autoexpert

Ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a declarat că „după aprobarea acestei hotărâri, va fi numit un singur responsabil de procesarea datelor privind înmatricularea vehiculului, expert în identificarea vehiculelor. Astfel, cetățeanul, la înmatricularea unității de transport, se va adresa la o singură persoană, care va duce întreaga procedură de la început până la sfârșit. Procedura devine cât se poate de simplă și transparentă”.

În același timp, expertul dat va purta răspunderea deplină pentru corectitudinea datelor introduse, fapt ce va exclude evitarea răspunderii pentru falsificarea documentelor de însoțire a vehiculelor, a numerelor motoarelor, caroseriei sau a agregatelor, precum și reutilizarea acestora fără autorizare. Identificarea obligatorie a vehiculului va preveni și acțiunile care pot induce în eroare proprietarii și cumpărătorii de vehicule în cazurile de înstrăinare ale acestora. În cadrul ședinței de Guvern, s-a decis, de asemenea, excluderea facturii de vânzare-cumpărare din lista documentelor obligatorii pentru înmatricularea de stat a vehiculelor și agregatelor acestora.

sursa: diez.md

Comentarii