lukoil-banenr

Matt Collins, reprezentatul BMW Marea Britania, le-a spus jurnaliștilor de la Top Gear că BMW nu va produce o versiune CSL pentru actualele modele M3 și M4. Versiunile CSL (Coupe Sport Leichtbau) aveau ca scop reducerea greutății totale a mașinii pentru îmbunătățirea performanțelor. Pentru a face asta, BMW folosea materiale mai ușoare ca fibra de carbon plus renunțarea la unele sisteme neesențiale.

Pilot Autoexpert

Collins a explicat că BMW deja a făcut totul ca actualele versiuni M3 și M4 să fie cât se poate de ușoare. „Ambele modele cântăresc sub 1.500 kilograme, ceea ce este uimitor pentru un automobil de acest calibru”.

Ultimul BMW M3 CSL a fost cel al generație E46, construit într-un tiraj de doar 1.400 de exemplare, acestea fiind disponibile doar în două culori: negru și argintiu. BMW M3 CSL E46 cântărea doar 1.385 kg, cu 110 kg mai puțin față de un M3 normal. Pentru a reuși acest lucru, BMW a renunțat la o mare parte din elementele de insonorizare, sistemul audio, geamurile electrice și sistemul de navigație.

Este însă posibil să debuteze în curând un BMW M4 GTS – lucru neconfirmat oficial. Acest model ar trebui să fie lansat în 2016, iar caroseria sa ar folosi extensiv elemente de carbon și aluminiu pentru a duce greutatea totală undeva sub 1.400 kg.

Comentarii