lukoil-banenr

Aţi mai „auzit” probabil din ştirile publicate de AutoExpert că Norvegia esta ţara cu cele mai multe EV-uri procurate. Fiind încurajaţi şi susţinuţi şi de autorităţi, norvegienii au ajuns să cumpere câte un vehicul electric la fiecare trei maşini cu motoare convenţionale. Favorite sunt EV-uril companiei americane Tesla Motoros, dar se pare că acest lucru s-ar putea schimba.

Pilot Autoexpert

Un grup de iniţiativă format din 126 de proprietari de maşini Tesla Model S, au acuzat compania americană că ar fi trişat la testele de performanţă. Norvegienii se plâng că nu le ajung suficienţi cai putere şi că de fapt sunt mult mai puţini decât au declarat inginerii de la Tesla. Mai exact, testele independete ar fi dezvăluit faptul că Model S P85D are o rezervă de numai 469 de CP în loc de cei 691 declaraţi de oficialii companiei. O diferenţă enormă!

Acesta însă nu este primul caz, aşa cum în urmă cu aproape un an mai mulţi proprietari de Tesla Model S P85D au acuzat aceleaşi probleme. Americanii au mers pe standuri Dyno, unde au rămas surprinşi să afle că până şi cel mai proaspăt reîncărcat EV, a pus pe roţi numai 557 de cai putere.

Drept răspuns la acuzaţii, americanii au motivat aceste pierderi, prin faptul că formula de calcul ar fi diferită, iar Tesla Motors a luat aceste cifre din calculul sumar al performanţelor motoarelor. Totodată, unul din inginerii companiei a menţionat că este foart dificil să raportezi caiii putere rezultaţi din bateriile electrice cu cei produşi de un motor cu ardere internă aşa cum procesele fizice care au loc în ambele motoare sunt foarte diferite.

Norvegienii însă s-au ales cu un răspuns mult mai simpu. Tesla Motors a precizat că măsurătorile efectuate de către companie sunt corelate strict cu cerinţele autorităţilor. Punct.

Comentarii