lukoil-banenr

Noua generaţie Alpina B3 debutează la Geneva

Pilot Autoexpert

Compania Alpina, renumită datorită producerii versiunilor modificate ale modelelor BMW, a anunţat debutul lui B3 BiTurbo la Salonul Auto de la Geneva. Cea de-a treia generaţie a lui Alpina B3 este bazată pe noul BMW Seria 3 F30, care a debutat pe piaţă cu un an şi ceva în urmă. Specialiştii de la Alpina au reuşit să dezvolte 410 CP din motorul N55B30 de 3.0 litri. Modelul rezultat accelerează de la 0 la 100 km/h în doar patru secunde, are o transmisie automată cu opt trepte în standard şi poate afişa un consum mediu de 7.9 litri la sută, cu 20% mai mic faţă de cel al generaţiei precedente.

Alpina B3 dezvoltă şi un nivel superior al cuplului motor în raport cu predecesorul său. La momentul debutului şi până la apariţia noului M3, Alpina B3 BiTurbo va fi cea mai puternică versiune a lui BMW Seria 3 disponibilă pe piaţă. Cea mai puternică versiune standard a noului BMW Seria 3 F30 se numeşte 335i şi dezvoltă 306 CP. Aceasta oferă puterea maximă la 5.800 rpm şi dezvoltă 400 Nm la 1.200 rpm. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 5.5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Organismul german TUV recunoaşte Alpina drept producător de automobile încă din anii ’70, spre deosebire de alţi tuneri, care sunt văzuţi drept furnizori de servicii aftermarket. Spre exemplu, modelul Alpina B7, bazat pe BMW Seria 7 F01/02, este construit pe linia de asamblare de la Dingolfing împreună cu versiunea standard a lui Seria 7, în timp ce motorul său V8 de 4.4 litri este asamblat separat în Buchloe, Germania, ca apoi să fie trimis la BMW în vederea asamblării. Apoi, caroseria este trimisă la Alpina pentru detaliile finale.

Comentarii