lukoil-banenr

Noua generaţie Audi Q5 va fi produsă în Mexic

Audi a anunţat că va produce noua generaţie a lui Q5 la o fabrică din Mexic. Uzina va fi construită în San Jose Chiapa, o regiune aleasă din motive logistice.

Pilot Autoexpert

Iniţial, nemţii vroiau să deschidă încă o uzină în Statele Unite ale Americii, căutând „o poziţionare centrală a noii uzine, legături logistice bune şi apropierea de universităţi reputabile”. Iar cei din Mexic le-au oferit rapid americanilor sprijinul de care aveau nevoie, alături de o structură competitivă a costurilor şi alte beneficii de acest gen.

Construcţia noii uzine Audi va începe la jumătatea anului 2013, primul Q5 al celei de-a doua generaţii va părăsi noua uzină la începutul lui 2016. Cei de la Audi spun că vor construi 150.000 de unităţi în fiecare an. În prezent, Audi Q5 este bazat pe platforma MLP, care a debutat în 2007 alături de A5 Coupe. Platforma lui Q5 va fi utilizată şi în gama Porsche, aceasta urmând să-i dea viaţă lui Porsche Macan, al doilea SUV de la Porsche.

Concernul Volkswagen are deja o uzină în Mexic la Puebla unde produce modelul Beetle pentru întreaga lume şi versiunea americană a lui Jetta, iar noua facilitate este la doar 65 kilometri de aceasta. Cei de la Audi afirmă că au la moment legături cu furnizorii, iar poziţionarea acestei uzine este esenţială pentru operaţiunile viitoare pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Comentarii