lukoil-banenr

Noua Honda Civic Type R va primi un motor cu peste 260 CP

Noul Civic Type R este aşteptat să debuteze în 2015, până atunci, marca niponă va începe testele pe Nurburgring cu prototipul viitorului Civic, care va fi echipat cu un motor 2.0 turbo, despre care se spune că va livra între 265 şi 300 CP. Japonezii au fost nevoiţi să renunţe la motoarele aspirate din gama Civic Type R pentru a putea reduce consumul de carburant la nivel de gamă şi pentru a obţine emisii de CO2 mai scăzute în rândul acestor modele.

Pilot Autoexpert

Tot în 2013, Honda a intrat în WTCC cu noul Civic, modelul utilizat în competiţia respectivă fiind o versiune 1.6 Turbo a lui Civic, dezvoltată special pentru competiţii. Honda spune că inginerii săi au tras deja învăţăturile de rigoare în privinţa acestei motorizări, nici de departe prima supraalimentată din istoria mărcii, pe care le vor aplica pe noul Civic Type R.

Cel mai ambiţios obiectiv al noului Civic Type R va fi stabilirea celui mai bun timp pe Nurburgring pentru un automobil cu tracţiune faţă. În prezent, acest record este deţinut de Laurent Hurgon şi Renault Megane RS Trophy, de 8:07.97, obţinut pe 17 iunie 2011. Cel mai rapid Civic Type-R înregistrat oficial pe Nurburgring a obţinut 8:47 în mâinile lui Horst von Saurma pentru publicaţia Sport Auto din 11/2001.

Comentarii