lukoil-banenr

Noua Mazda5 în premieră mondială la Geneva

Pilot Autoexpert

Una dintre principalele atracţii ale Salonului Auto de la Geneva din martie va fi reprezentată de premiera mondială a noii Mazda5, creată special piaţa europeană.
În abordarea dezvoltării noii Mazda5 s-a orientat spre crearea unui nou C-MAV (Compact Multi Activity Vehicle) care să combine orientările actuale privind performanţele de mediu cu o nouă expresie a designului elegant.

Noul model dezvoltă în continuare funcţionalitatea apreciată a Mazda5 – cu uşile din spate glisante şi sistemul Karakuri pentru cele 7 locuri – şi o îmbracă într-un design pe cât de atractiv, pe atât de unic în segment. Designul, ce foloseşte elementele „limbajului” de design Mazda „Nagare Flow”, este foarte practic şi contribuie la eficienţa consumului datorită coeficientului de rezistenţă la înaintare scăzut, a unei portanţe optime şi caracteristicilor aerodinamice.

Noua Mazda5 este echipată cu noul motor de 2.0l DISI* pe benzină, echipat cu sistemul i-STOP şi o cutie manuală cu 6 trepte, etajată specific acestei versiuni. Noul motor cu injecţie directă oferă o performanță liniară şi fluidă, fiind totodată mai plăcut la condus. De asemenea este unul dintre cele mai economice şi curate C-MAV de pe piaţă, reuşind să obţină reducerea cu aproximativ 15% a emisiilor de CO2, comparativ cu motorul de 2.0l pe care îl înlocuieşte. Gama de motorizări mai include şi un motor pe benzină de 1.8l echipat de asemenea cu o cutie manuală cu 6 trepte.

 

Comentarii