lukoil-banenr

Noua Octavia Combi – primele detalii

În cadrul Salonului Auto de la Geneva constructorul ceh va dezvălui, în premieră mondială, noul Octavia Combi. Modelul, ajuns deja la a treia generaţie, propune spaţiul interior pe care de obicei îl regăsim în segmentul mediu.

Pilot Autoexpert

Comparativ cu vechiul model, Skoda Octavia Combi este cu 90 de mm mai lung şi cu 45 de mm mai lat. Ampatamentul a crescut şi el cu 110 mm. Toate aceste noi dimensiuni duc către un spaţiu interior extrem de generos. Pasagerii de pe locurile din spate vor avea 73 de mm în faţa genunchilor, în vreme ce portbagajul va înghiţi până la 610 litri. Atunci când se rabatează bancheta spate, modelul ceh promite un portbagaj de 1740 de litri.

Totodată, modelul break preia toate atributele fratelui său hatchback, printre care şi soluţiile inovative de ancorare, podeaua dublă, spaţiile pentru recipiente şi sisteme multimedia, precum şi plasele din portbagaj. Iar pentru a se diferenţia, el plusează şi cu un punct de ancorare pentru haine, o funcţie de rabatare uşoară a banchetei spate şi chiar a scaunului pasagerului faţă atunci când aveţi de transportat obiecte foarte lungi.

La nivel estetic, Octavia şi noul Octavia Combi diferă în partea posterioară, unde linia acoperişului coboară încet către un hayon nou, cu blocuri optice noi, extinse până pe aripile spate şi prevăzute cu LED-uri, dispuse sub tradiţionala formă a literei ”C”.

Break-ul beneficiază şi de mai multe sisteme de siguranţă, printre ele se numără prevenirea coliziunilor în lanţ, City Emergency Braking Function (care evită accidentele la viteză mică în oraş), Driver Activity Assistant (responsabil cu detectarea oboselii), asistentul pentru menţinerea benzii de rulare şi sistemul de alternare a luminilor de drum. Lista de airbaguri este şi ea numeroasă şi include până la 9 unităţi.

Noile motoare pe care Skoda le va instala pe Octavia Combi au rolul de a reduce consumul, în medie, cu 17% faţă de vechea generaţie.

Gama va include patru unităţi pe benzină şi patru dieseluri, printre ele se va numără şi versiunea economică GreenLine, despre care Skoda susţine că va consuma, în regim mixt, doar 3.4 litri/100 de kilometri şi va emite 89 g/km.

Comentarii