lukoil-banenr

Noua  Skoda Octavia – primele informaţii

Pilot Autoexpert

Noua Octavia va fi prezentată abia în 2013. Pentru a reuşi până atunci, inginerii cehi lucrează de zor la noul model, care va fi construit pe aceeaşi platformă cu Golf VII. Ediţia germană a revistei Auto Motor und Sport presupune că noua Octavia va fi ceva mai mare şi mai confortabilă decât modelul actual, având şi o mulţime de sisteme electronice opţionale.
Designul exterior va aminti de actualul Superb. Maşina va fi produsă în două caroserii – hatchback şi breack, ultimul având şi versiune Scout.
În bază Octavia va fi echipată cu un motor de 1,2 litri pe benizină turboaspirat, care va livra 115 cp.

Renault Fluence – deja în vânzare
Dealerul Renault începe vânzările noului sedan Fluence, bazat pe hatchback-ul Megane III.  Renault Fluence a fost creat de producătorul francez având drept ţintă cucerirea titlului de cel mai atractiv sedan din segmentul său, oferindu-i şi câteva facilităţi pentru departajarea de aceştia: pe lângă exteriorul sportiv, Fluence are o cabină confortabilă, plină de tehnologii noi.

Noul Renault Fluence are dimensiunile clasice unui sedan de clasă medie (4620 mm lungime, 1809 mm lăţime, 1479 mm înălţime şi 2702 mm ampatament), oferind şi un volum pentru bagaje generos: 530 dm3. Pasagerii însă au mai mult spaţiu la dispoziţie decât orice rival din clasa sa, locurile din faţă beneficiind de 1480 mm şi cele din spate de 1475 mm.

Şoferul are o poziţie ergonomică la volanul noului Renault Fluence, planşa de bord incluzând controalele pentru navigaţie şi sistemul de climatizare iar controlul sistemului audio, a telefonului şi cele pentru cruise control/limitator de viteza se află pe coloana de direcţie.

Cabina include numeroase spaţii de depozitare, cu o capacitate de peste 23 de litri, inclusiv torpedo iluminat şi refrigerat de 9 litri şi un spaţiu de 2,2 litri în consola centrală.

În ceea ce priveşte siguranţa, noul Renault Fluence va oferi în dotarea standard: ABS şi AFU (asistenţă la frânarea de urgenţă), ESP, până la 6 airbaguri, centuri de siguranţă în trei puncte cu pretensionare şi limitare de forţă, cruise control şi limitator de viteză, tetiere de ultimă generaţie, etc.

Gama de motorizări a noului sedan Renault Fluence este formată din 2 unităţi pe benzină: 1.6 16V 110 CP şi cutie manuală sau automată alături de 2.0 16V 140 CP cutie CVT sau manuală. Clienţii vor putea opta şi pentru cinci variante diesel, variaţiuni ale propulsorului 1.5 dCI: dCI 85, dCI 90 DPF3, dCI 105, dCI 110 DPF3 şi dCI 110 DPF cu noua transmisie cu dublu ambreiaj DCT.

Noul model Renault Fluence va fi construit la uzina Oyak, din Bursa (Turcia), unde a fost produs şi Megane II Sedan. Preţul pentru modelu de baza va fi de 12.490 еuro.

 

Comentarii