lukoil-banenr

Noul Audi A3

Anul viitor se anunta a fi extrem de fierbinte pentru ultimul BMW Seria 1, modelul constructorului bavarez urmand a da piept nu doar cu urmatoarea generatie a lui Mercedes A-Class, ci si cu noul Audi A3. Referitor la cel din urma, acesta se afla in plin proces de testare si dezvoltare, fiind surprins recent in zonele inghetate ale Suediei. Desi detaliile oficiale lipsesc la acest moment, se pare ca cea de-a treia generatie a modelului Audi A3 va fi bazata pe noua platforma MQB, ce urmeaza a fi folosita si de viitoarele Volkswagen Golf sau Passat. De asemenea, zvonurile se extind si la nivelul gamei de motorizari, ultimele informatii indicand o paleta formata exclusiv din motoare supraalimentate, atat pe benzina, cat si pe motorina.

Pilot Autoexpert

Cei care sunt in cautarea unui consum redus de carburant vor avea la dispozitie propulsorul 1.4 TFSI de 140 cai putere, dotat cu sistem de dezactivare a cilindrilor. Echipat cu aceasta unitate, noul Audi A3 poate rula in unele conditii si in numai doi cilindri, redefinind astfel sensul termenului ‘eficienta’. Asa cum era de asteptat, viitorii clienti vor avea la dispozitie si doua versiuni de inalta performanta – S3, respectiv RS3.

Spre deosebire de actuala generatie, viitorul model al constructorului din Ingolstadt va fi disponibil in patru versiuni de caroserie: hatchback in trei usi, hatchback in cinci usi, sedan si convertible. In ceea ce priveste dimensiunile, variantele hatchback in trei usi si convertible vor beneficia de un ampatament de 2.595 milimetri, in timp ce ampatamentul modelelor hatchback in cinci usi si sedan va masura 2.630 milimetri.Noul Audi A3 ar putea fi dezvaluit in premiera mondiala in primavara anului viitor, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Comentarii