lukoil-banenr

Audi depune eforturi mari pentru a obține poziția de lider în segmentul mașinilor compacte premium iar unul din modelele pe care mizează producătorul din Ingolsdadt este noua generație a modelului A4. Testele sunt în plină desfășurarea iar pozele spion pe care vi le prezentăm astăzi ne demonstrează acest lucru.

FLYONE

Debutul oficial al celui mai vândut Audi din gamă va avea loc în anul 2015 dar pe internet deja au apărut detalii despre noul model. Aşa cum ne-am obişnuit să se întâmple, noua generație va fi cu aproximativ 100 kg mai ușoară decât actuala. Mașina cu numele de cod B9 va fi construită pe deja cunscuta platformă MLB EVO, cea pe care este construit noul Q7.

diselok

2016-Audi-A4-Saloon1

Producătorul a declarat că noua generație va fi plină cu tehnologii de ultimă oră printre care se vor regăsi luminile cu laser ”Matrix”, un panou digital care va înlocui ceasuri de bord clasicele și care este deja prezent pe coupe-ul TT, un nou touchpad pentru sistemul de infotainment dar și un nou sistem plug-in de propulsie hibrid.

Vorbind de motoare, versiunea PHEV va dispune de tracțiune integrală care presupune un propulsor de 2.0 litri TFSI agregat la puntea față și un motor electric pentru puntea spate. De asemenea, noul A4 va avea o gamă de motoare montate longitudinal de 1,4, 1,8 și 2,0 litri volum. Toate, benzinare turbo-aspirate. Gama diesel va reprezentată de propulsoare de 1,6 și 2,0 litri volum, bineînțeles – turbo! Cel mai probabil, ultimul va fi oferit în mai multe versiuni de putere, de 190, 240 și chiar 280 CP! Nu se cunoaște care va fi soarta motoarelor diesel și pe benzină în 6 cilindri dar cel mai probabil acestea vor asista versiunile de top – S4 și RS4.

În cazul în care noul A4 nu va fi prezentat în această primăvară la Geneva, cel mai probabil acesta va debuta toamna, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

2016-Audi-A4-Saloon2

2016-Audi-A4-Saloon4

2016-Audi-A4-Saloon6

2016-Audi-A4-Saloon7

2016-Audi-A4-Saloon8

 

Comentarii