lukoil-banenr

Cel mai îndrăgit sportcar din Ingolstadt, Audi R8, îşi continuă cariera cu un nou model. Succesorul acestuia a fost astăzi prezentat oficial şi urmează să fie introdus şi la Salonul Auto de la Geneva!

Pilot Autoexpert

Datorită noului şasiu Audi Space Frame dar şi a componentelor din fibră de carbon folosite în contrucţie, noul R8 a ajuns să cântărească cu până la 50 de kg mai puţin. Şi unitatea V10 de 5.2 litri a suferit careva modificări şi va fi disponibilă în două versiuni. În primul caz, motorul dezvoltă 540 de cai putere şi 540 Nm de cuplu motor, iar dacă optaţi pentru varianta V10 Plus vă veţi putea bucura de un total de 610 cai putere şi 560 Nm de cuplu motor.

Standaufnahme    Farbe: Arablau

Bineînţeles că diferenţa de cai putere a jucat un rol important şi asupra performanţelor. Astfel dacă în versiunea „entry-level”, noul R8 poate garanta un sprint de la zero la prima sută în 3.5 secunde şi atinge o viteză maximă de 323km/h, atunci modelul V10 Plus se descurcă cu aceeaşi sarcină în 3.2 secunde, iar viteza maximă a crescut până la 330km/h.

Producătorul susţine că pe lângă adaosul de cai putere, noul motor promite şi o eficienţă sporită, fiind echipat cu un sistem care permite deactivarea cilindrilor în ambuteiaje. Iar dacă ar fi să îi credem pe cuvânt atunci noul R8 consumă între 11.8 şi 12.4 litri respectiv, în dependenţă de motorizarea aleasă.

A fost exclusă opţiunea cu transmisia manuală, acum fiind oferită doar cutia de viteze automată S-Tronic cu şapte rapoarte, care livrează puterea sistemului de tracţiune integrală inteligent. Acesta poate opera redistribuirea cuplului motor între punţi, în unele cazuri fiind posibilă livrarea a 100% din rezerzve către o singură punte!

Standaufnahme    Farbe: Arablau

O noutate este şi posibilitatea de a alege regimul de funcţionare a transmisiei, optând pentru unul dintre cele patru moduri, comfort, auto, dynamic sau individual, care ţine cont şi de suspensie, frâne sau sistemul de evacuare!

Pentru cei aflaţi în aşteptarea unui supercar electric Audi anunţă că va lansa şi versiunea R8 e-tron. Maşina este echipată cu două motoare electrice fiecare dintre acestea găzduind 230 de cai putere şi 460 Nm. Audi R8 e-tron asigură un sprint de la zero la prima sută în 3.9 secunde dar şi o autonomie de mers de 450 de km!

Standaufnahme    Farbe: Arablau

Standaufnahme    Farbe: Arablau

Standaufnahme    Farbe: Arablau

Comentarii