lukoil-banenr

Prima generație a sportcar-ului Audi R8 a reușit să impresioneze lumea auto prin designul său futuristic, confortul suspensiei și gadgeturile de care dispunea. Mai mult, prețul de achiziție era foarte atractiv pentru un sportcar. Vârsta mașinei însă ne sugerează că germanii lucrează la o nouă generație care cel mai probabil ar putea fi prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva!

FLYONE


De fapt, germanii de la Audi au spus-o nu o singură dată că lucrează din greu la o nouă generație a sportcar-ului Audi R8. Se pare că Salonul Auto de la Geneva va fi un prilej bun pentru cei din Ingolstadt de a prezenta noul model. Mai mult, Audi a și dat de înțeles că acest lucru se va întimpla. Inginerul șef al concernului, Ulrich Hackenberg, a declarat că noua generație va fi disponibilă doar cu cutie de viteze automată şi că s-a renunțat la cea manuală.

diselok

12255734591374863578

Nu va lipsi din gamă și o versiune hibridă, mai performantă faţă de modelul precedent care avea o autonomie de 220 km. Nou R8 Hybrid va putea parcurge 400-500 km, lucru care i-ar permite să concureze la egal cu Tesla Model S care dispune de o autonomie de 460 km. În acest caz, BMW i8 nu ar avea nici o șansă față de un R8 hybrid, cu atât mai mult că și diferența de preț va fi mare. Audi ar urma să fie mai ”ieftin” cu aproximativ 50.000 euro!

Nu ne rămâne decât să așteptăm luna martie când salonul elvețian își va deschide ușile pentru public pentru a vedea pe viu cum va arăta noul R8. Între timp, prototipul noului R8 aleargă nestingherit pe circuit unde este testat de la limită!

Comentarii