lukoil-banenr

Noul Bentley Continental GT

Pilot Autoexpert

Această evoluţie este extrem de reuşită şi se pare că cei de la Bentley merg pe aceeaşi reţetă ca şi germanul Porsche 911. Pe de altă parte s-a considerat că liniile maşinii sunt foarte reuşite şi, pentru că vorbim de un nume cu notorietate şi tradiţie, nu era cazul unor schimbări majore.

Dacă la exterior avem modificări minime atunci interiorul a beneficiat de îmbunătăţiri majore. Scaunele sunt sculptate diferit şi oferă confort sporit pentru 4 persoane. Deşi dimensiunile nu s-au mărit, pasagerii beneficiază de mai mult spaţiu. Mai mult de atît, noua consolă centrală găzduieşte un display de 8 inci, un sistem de navigaţie cu Google Maps şi un sitemul audio performant de la Naim. Maşina prezentată la Paris avea sub capotă vechiul propulsor W12 de 6.0 litri, însă acum el livrează 575 CP şi este agregat la aceeaşi transmisie automată în şase trepte, gata însa să schimbe ceva mai repede vitezele. Masa la fel s-a redus, acum Continental GT cîntăreşte cu 65 kg mai puţin. Graţie acestor schimbări care au ridicat şi cuplul maxim de la 650 la 700 Nm, maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4.6 secunde. Viteza maximă fiind de 318 km/h.

La sfîrşitul anului curent cei de la Bentley vor oferi şi o versiune V 8 de 4,0 litri, care promite emisii mai reduse cu până la 40%. Versiunea V8 a lui Bentley Continental GT va fi animată de un motor Audi şi de o cutie de viteze cu dublu ambreiaj S-Tronic tot de la Audi.

Unitatea în cauză oferă şapte trepte şi are două ambreiaje. Cei de la Bentley cercetează fezabilitatea introducerii transmisiei respective în tunelul destinat cutiei de viteze de la Continental GT. Se pare că englezii au o mică provocare în faţă, respectiv acea de a modifica şasiul şi podeaua lui Continental GT pentru a-i face loc noii cutii de viteze.

Deşi la prima vedere, versiunea 4.0 V8 pare să fie entry-level, ea va oferi o experienţă mai sportivă la volan. Cei de la Bentley consideră că fanii motoarelor V8 din Statele Unite ale Americii nu vor achiziţiona o maşină sport dacă aceasta nu beneficiază de celebra configuraţie, iar aceşti clienţi vor reprezenta un nou public pentru Bentley.

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBullder de la Iveco
Articolul următorJaguar C-X75