lukoil-banenr

Compania BMW a prezentat oficial noul model X4 de generația a doua. Debutul public al modelului este preconizat pentru Salonul Auto de la Geneva, în mai puțin de o lună.

Pilot Autoexpert

BMW X4 de generația a doua, în primul rând se laudă cu gabarite mai mari, fapt ce poate fi observat cu ochiul liber. Lungimea SUV-ului a crescut cu 81 mm și acum numără 4752 mm, lățimea este mai mare cu 37 de milimetri astfel atingând cifra de 1981 mm, iar ampatamentul este egal cu 2862 de milimetri, adică cu 37 mm mai mult decât la prima generație.

La construcția noului SUV, au fost folosite mai multe elemente confecționate din aluminiu și oțel de înaltă calitate și rezistență. Acest lucru a permis nu doar de a mări rigiditatea caroseriei, dar și de a micșora masa totală, care față de generația precedentă variază până la 50 de kilograme, în dependență de varianta aleasă.

Gama de versiuni ale noului BMW X4, va cuprinde și două versiuni de performanță M Performance: M40i și M40d. Prima dintre care va fi disponibilă pe piață deja în luna august a anului 2018 și se va echipa cu un benzinar turbo de 3.0 litri volum, capabil să dezvolte 360 CP și 500 Nm cuplu motor. Accelerarea acestei versiuni de la 0-100 km/h va dura doar 4,8 secunde. Varianta M40d va folosi un propulsor diesel cu volumul de 3.0 litri. Acesta va livra 326 CP și 680 Nm, accelerând de la 0-100 km/h în 4,9 secunde.

De la modelele civile, M40i și M40d, se diferă prin setările suspensiei, sistemul de eșapament, frâne performante, jante și un diferențial ///M GmbH pentru puntea spate.

Deasemenea gama de motoare propuse va fi alcătuită din două benzinare turbo în patru cilindri cu capacitatea de 2.0 litri volum, care vor oferi 182 și 252 de cai putere, două diesel-uri de 2.0 litri volum de 190 și 231 cai putere și un propulsor diesel de 3.0 litri volum capabil să dezvolte 265 CP. Toate versiunile noului X4 vor fi dotate cu sistemul de tracțiune intergrală xDrive și o cutie automată cu opt trepte.

Lista de opțiuni ale noului BMW X4, include blocuri optice LED din față, un display cu proiecție, un sistem multimedia care folosește un display tactil cu diagonala de 10,25 inch, ce permite gestionarea cu ajutorul gesturilor, Cruise Control adaptiv, wireless charger, acoperiș panoramic, scaune cu ventilare și softul Microsoft Office 365 care permite primirea scrisorilor electronice, modificarea calendarului și gestionarea contactelor direct din mașină.

Comentarii