lukoil-banenr

Spre deosebire de colegii săi de la EuroNCAP, americanii de la NHTSA au un test „în plus”, care deseori le dă bătăi de cap multor constructori de automobile. Iată de ce de fiecare dată urmărim cu mare atenţie rezultatele publicate de către IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).

FLYONE

Prin calvarul testelor crash a trecut şi capul familiei bavareze, SUV-ul BMW X5, de data aceasta însă, responsabili sunt cei de la safecar.gov. O altă organizaţie care colaborează cu cei de la NHTSA, prin urmare putem spune cu siguranţă că rezultatele testelor sunt la fel de relevante.

diselok

Aşadar BMW X5 a primit o notă cumulativă „bună”, ceea ce ar însemna că maşina garantează o protecţie de cinci stele. Singurul test la care bavarezul a primit o notă de numai patru stele a fost la cel de „rostogolire”. Totuşi experţii spun că nu ar trebui să ne facem griji aşa cum rata probabilităţii de rostogol este de numai 18.8%!

Testat şi în versiunea dotată cu echipamente opţionale, menite să sporească siguranţa pasagerilor, BMW X5 a reuşit să convingă juriul de un nivel de siguranţă superioară! Vedeţi mai jos cum s-a comportat cel mai popular SUV din gama BMW!

 

Comentarii