lukoil-banenr

Noul Chevrolet Camaro prinde contur

Ușor, ușor cea de-a șasea generație de Camaro începe să ia viață. Al Oppenheisei, inginerul-șef de la Chevrolet a oferit suficiente informații despre Camaro cât să ne stârnească interesul, fără să dea prea mult din casă.

Pilot Autoexpert

Concret, ideile exprimate de Oppenheisei pun accent pe economie și pe reducerea greutății. Lucru ce pare din ce în ce mai greu de făcut, din cauza sistemelor de siguranță cu care mașina trebuie echipată. Totuși, în încercarea de a micșora masa lui Camaro, se va interveni atât la caroserie (defapt, la materialele din care aceasta va fi făcută), dar și sub capotă. E adevărat însă că Oppenheisei nu a specificat exact puterea sau cilindreea care îl vor pune în mișcare pe Camaro, rezumându-se la declarația „Trebuie să ne gândim serios la așezarea, numărul cilindrilor și alte aspecte de genul acesta”.

Ca design, se vrea întoarcerea la origini, dacă putem spune așa. Adică următorul Camaro se va inspira de la aspectul primei generații (1967-1969) sau de la cea de-a doua (1970-1981). În State, Camaro a fost lider pe piața coupéurilor cu tracțiune spate în 2011, devansându-i pe Ford Mustang, Dodge Challenger sau noul Hyundai Genesis. Totuși această supremație s-ar putea încheia odată cu lansarea ediției aniversare a noului Mustang în 2015.

Așadar, o imagine clară nu putem să ne facem deocamdată despre următorul Camaro. Defapt se pare că nici măcar inginerii nu au lucrurile bătute în cuie. Cert este că mașina o să apară în 2015, ceea înseamnă că mai au ceva timp la dispoziție. Timp în care nouă nu ne rămâne decât să așteptăm cuminți informații noi, sau măcar o poză spion.

Comentarii