lukoil-banenr

Conceptul noului BMW Z4 a fost prezentat în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, California. Cum arată şi ce noutăţi aduce vedeţi în cele ce urmează.

Pilot Autoexpert

Atât roadsterul de la BMW cât şi sportcarul de la Toyota vor fi asamblate de compania Magna Steyr, şi vor fi prezentate în serie la Salonul Auto de la Geneva, în primăvara lui 2018.

Conceptul Z4 a beneficiat de o platformă nouă, creată împreună cu cei de la Toyota, care la rândul lor urmează să prezinte viitoarea generaţie Supra. Pentru succesorul lui Z4 motorul, cutia de viteze și componentele electronice vor fi produse de BMW, iar șasiul, sistemul de frânare și suspensia vor fi împârțite cu gigantul nipon.

„BMW Concept Z4, exprimă din toate punctele de vedere noul limbaj de design al bavarezilor”, a declarat designerul Adrian van Hooydonk. Partea frontală scurtată şi capota de dimensiuni mai mici, fac posibilă poziţionarea pilotului mai aproape de centrul maşinii.

Privită din faţă, decapotabila aminteşte de modelele mai vechi ale bavarezilor, în special caroseria E24, cu o siluetă caracteristică de unde i-a venit şi porecla „rechin”.  Muchiile ascuţite laterale şi posteriorul cocoţat, dominat de blocurile optice LED, ne face să nu uităm că Z4 este totuşi o maşină modernă şi plină de inovaţii.

Vă place sau nu, dar designul futuristic se pare că va rămâne o carte de vizită, aşa cum reprezentanții concernului promit că modelul de serie nu va suferi schimbări majore.

Într-un interviu acordat celor de la autocar.co.uk, oficialii au declarat că nu a luat niciodată în calcul folosirea indexului Z5 pentru noul roadster. Astfel că, cel mai probabil, nu vom vedea reforme în nomenclatura gamei Z.

Versiunea de serie a lui Z4, alături de BMW Seria 8, gata de producţie, vor debuta în faţa publicului, începând cu anul 2018, la Saloanele Auto Internaţionale de la Geneva,Frankfurt, Los Angeles şi Detroit.

Până atunci însă nu ne rămâne decât să savurăm această operă de artă doar pe fotografii, care vi le prezentăm mai jos.

Comentarii