lukoil-banenr

Noul crossover al suedezilor debutează la Paris

Compania Volvo va prezenta la Paris o versiune cross a modelului V40. Crossoverul este cea de-a doua versiune de caroserie a noii compacte a suedezilor şi e denumit V40 Cross Country. Aspectul exterior al noului crossover de la Volvo aminteşte de cel al fratelui mai mare, XC70. Diferenţa dintre un V40 standard şi un V40 Cross Country se face la nivelul barelor de protecţie şi al pragurilor laterale, care au primit un set de ornamente negre şi gri menite să-i confere un aspect mai dur. Grila faţă are un design diferit şi întreg aspectul exterior este armonios finisat cu ajutorul unui set de jante cu detalii în culoarea caroseriei. Garda la sol a crescut cu 40 de milimetri, în timp ce plafonul a primit un set de bare de amarare argintii.

Pilot Autoexpert

Interiorul a primit doar mici modificări, cei de la Volvo echipând modelul cu ornamente noi pentru consola centrală şi oferind o gamă mai largă de culori. În ceea ce priveşte motorizările, se presupune că modelul va primi aproape toate propulsoarele din gama V40, cu excepţia unităţii T3 de 1.6 litri şi 150 CP. Singura versiune oferită în ansamblu cu un sistem de tracţiune integrală este T5-ul, echipat cu un motor turbo cu cinci cilindri în linie, care dezvoltă 254 CP şi este vârful gamei V40.

V40 este cel mai reuşit model testat vreodată de EuroNCAP, iar noua sa versiune se aşteaptă să ofere un punctaj cel puţin la fel de bun.

Comentarii