lukoil-banenr

Noul Crossover de la Peugeot.

Pilot Autoexpert

Francezii sunt la ei acasa si, evident, ei sunt cei care dicteaza regulile jocului si cei care au cele mai multe premiere. Pe linga masini de serie, cei de la Peugeot au prezentat citeva concepte. Unul din ele este Crossover-ul de oras HR1 care pare sa fie bazat pe platforma lui Mitsubishi ASX.

Avem un concept care îmbină trăsături de SUV, cu elemente de coupe si care in mod normal este adresat tinerilor. Masina are o lungime de 3,67 m si pastreaza linia de design pe care o regasim si la celelalte modele din gama. De fapt, HR1 pare sa fie o clona a fratelui mai mare SR1 dar ca dimensiunile sunt mai mici. De aici rezulta si volumul mic al portbagajului care este de doar 180l. In cazul rabatarii banchetei din spate el poate creste pina la 734. De fapt, acest model nu este pentru a transporta saci ci pentru o exploatare zilnica in oras. Nu se stie care va fi soarta acestui concept, dar este clar ca o bună parte din elementele prezente pe acest model vor intra în producţie. De asemenea, sunt şanse ca HR1 să prefigureze modelul Peugeot bazat pe Mitsubishi ASX.

Conceptul este propulsat de un motor in trei cilindri turbo de 1.2 litri şi cu o unitate electrică de 37 CP. Impresionanta este puterea motorului, care livreaza 110 CP şi face parte din noua familie de motoare a francezilor. Este disponibila o transmisie manuală cu şase rapoarte, operată electronic cu două moduri de schimbare a treptelor – secvenţial şi automat.

Pe linga design-ul neobisnuit, Peugeot a echipat masina si cu o suspensie neordinara, in fata gasim o punte pseudo-McPherson, în timp ce puntea spate are o bară de torsiune. Ne ramine doar sa asteptam sa vedem daca acest concept va fi lansat in productia de serie.

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentZilele modei auto la Paris !
Articolul următorNoul Ford Focus!