lukoil-banenr

Ford a lansat noul hot-hatch RS! Maşina se laudă acum cu tracţiune integrală, mai multă putere, cutie de viteze manuală și vine să se bată cu VW Golf R și Renault Megane RS.

FLYONE

Ford a lansat, așa cum a promis, noul RS la 2 februarie. Trebuie să recunoaștem, că mare ne-a fost așteptarea dacă tinem cont de faptul că ultima generaţie Focus este prezentă pe piață de mai mulți ani. Fanii Ford vor fi însă şi mai mulţumiţi să ştie că noua generaţie vine cu un design mai agrersiv, mai multă putere și tracţiune integrală.

diselok

Astfel, sub capotă se regăsește un motor în 4 cilindri de 2,3 litri volum care livrează 320 CP! Pentru o ţinută de drum mai bună, opțional sunt disponibile anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2.

Poll-Super-Compact-Models2

Deși mulţi aşteptau ca propulsorul să fie agregat la o cutie de viteze automată, producătorul ține să-i dezamăgească, Focus RS vine doar în compania unei transmisii manuale. Se pare că Ford nu a reușit să construiască o cutie automată capabilă să facă față noului motor şi sarcinilor grele la care aceasta va fi supusă.

Dincolo de exteriorul agresiv, noul RS vine cu o ţinută de drum mai bună asigurată de noile amortizoare, arcuri mai rigide și o direcţie sport. Totuşi, celelalte detalii tehnice vor fi prezentate în cadrul Salonului Auto de la Geneva unde va fi prezentă şi echipa AutoExpert şi de unde va prezenta în direct toate premierele auto mondiale.

În galeria de poze puteţi vedea şi alţi potenţiali concurenţi pentru noul RS, printre care se numără MB-ul A45 AMG, BMW M135i sau Subaru WRX STI.

FordFocusRS-Carscoops

Poll-Super-Compact-Models5

Poll-Super-Compact-Models4

Poll-Super-Compact-Models3

Poll-Super-Compact-Models6

Poll-Super-Compact-Models11

Poll-Super-Compact-Models10

Poll-Super-Compact-Models9

Poll-Super-Compact-Models8

Poll-Super-Compact-Models7

Poll-Super-Compact-Models12

Poll-Super-Compact-Models13

Poll-Super-Compact-Models14

Poll-Super-Compact-Models17

Poll-Super-Compact-Models18

Poll-Super-Compact-Models26

Poll-Super-Compact-Models25

Poll-Super-Compact-Models23

Poll-Super-Compact-Models20

Poll-Super-Compact-Models19

Poll-Super-Compact-Models28

Poll-Super-Compact-Models30

Poll-Super-Compact-Models31

Poll-Super-Compact-Models32

Poll-Super-Compact-Models34

Comentarii