lukoil-banenr

Noul Jeep Cherokee este prezentat la New York

Pilot Autoexpert

După ce am putut vedea câteva imagini oficiale publicate înainte de vreme, noua generaţie Jeep Cherokee a fost dezvăluită oficial la Salonul Auto New York 2013.

Fratele mai mic al lui Jeep Grand Cherokee este construit pe o platformă modulară de origine Alfa Romeo, aceeaşi care stă la baza modelului Dodge Dart, şi se vrea un SUV de dimensiuni medii care oferă atât confort, cât şi abilităţi serioase în off-road.

Ambele punţi au parte de suspensie independentă, iar printre sistemele de tracţiune integrală oferite se numără şi Jeep Active Drive Lock, care vine cu un reductor şi un diferenţial spate blocabil.

Noul Cherokee va fi disponibil în patru versiuni de echipare – Sport, Latitude, Limited şi Trailhawk. Astfel, versiunea Sport îi vizează pe cei care nu ies aproape niciodată de pe asfalt cu maşina, varianta Trailhawk îi are în vizor pe cei mai aventurieri, deoarece vine, în standard, cu sistemul Active Drive Lock.

În timp ce designul exterior a stârnit foarte multe discuţii, interiorul e mult mai convenţional, cu două cadrane de bord în spatele volanului şi o consolă centrală dominată de un ecran color.

Noul Jeep Cherokee va fi disponibil cu o selecţie de două motoare pe benzină, împreună cu o cutie de viteze automată cu nouă trepte. Motorul de bază se numeşte Tigershark MultiAir 2, are o capacitate de 2,4 litri şi dezvoltă o putere maximă de 184 CP, în timp ce cuplul maxim e de 232 Nm. Al doilea motor e un V6 Pentastar de 3,2 litri care produce 271 CP şi 324 Nm.

Jeep Cherokee va fi vândut atât în varianta 4×2, cât şi în varianta 4×4 şi va avea parte de o mulţime de sisteme de siguranţă, precum zece airbaguri, monitorizarea punctului orb, cruise control controlat prin radar, detectarea depăşirii benzii de circulaţie şi asistenţa la parcarea paralelă şi perpendiculară.

Comentarii