lukoil-banenr

Noua generaţie Mercedes C-Klasse, dezvăluită la mijlocul lui decembrie şi expusă în ianuarie cu ocazia Salonului de la Detroit, se pregăteşte să ajungă pe străzile din Europa.

Pilot Autoexpert

Noul model de segment mediu mizează pe o serie de inovaţii tehnologice, precum şi pe dimensiuni mai mari. Acestea asigură mai mult spaţiu interior, însă nu cresc masa totală. Potrivit comunicatului oficial emis de Mercedes, noul C-Klasse este cu aproximativ 100 de kilograme mai uşor decât predecesorul său. O valoare impresionantă, care influenţează pozitiv performanţele de consum şi emisii.

Puţini ştiu însă că această reducere a masei totale a fost obţinută cu oarecare sacrificii. Printre acestea e faptul că Mercedes a decis să micşoreze volumul rezervorului noii generaţii cu fix 18 litri, acesta ajungând să însumeze doar 41 de litri. Reducerea capacităţii a ajutat compania germană să scape de 12 kilograme şi să îşi asigure o modalitate de calcul favorabil pentru masa totală.

Oficial, masa totală a unui automobil se calculează cu un rezervor umplut 90% şi un şofer de 75 de kilograme. Având în vedere că rezervorul lui C-Klasse s-a micşorat, Mercedes a trebuit să ia în calcul greutatea a doar 36.9 de litri şi nu a 53.1 litri, cât ar fi fost cazul pentru vechea variantă. Deşi masa totală nu scade considerabil, Mercedes a fost de părere că această măsură poate ajuta mult.

Chiar și așa, deşi rezervorul standard oferă doar 41 de litri, clienţii europeni pot comanda, opţional, contra sumei de 60 de euro, un rezervor mai mare, de 66 de litri, iar în Marea Britanie, rezervorul va fi oferit în standard.

Comentarii