lukoil-banenr

Mercedes-Benz pune accent pe clasa SUV-urilor şi pregăteşte o nouă generaţie de GLS care va începe a fi comercializată din 2019. Se presupune că SUV-ul ar putea primi gama de motorizări folosite la S-class şi o modificare luxoasă Maybach.

Pilot Autoexpert

În prima instanţă GLS-ul urmează a fi asamblat pe o nouă platformă Modular High Architectur (MHA), care oferă posibilitatea de a instala o varietate mare de motorizări, totodată reducând masa totală a vehiculului.

Publicaţia Automotive News, declară că noul GLS va fi echipat cu motoarele ce au fost instalate pe facelift-ul S-Class. Asta inseamnă un motor diesel V6 de 3.0 litri volum care dezvoltă 286 CP cu tracţiune pe spate şi 340 CP cu tacţiunea integrală 4Matic, sau un propulsor V8 pe benzină, cu capacitatea cilindrică de 4.0 litri capabil să stoarcă 469 cai putere. Pentru cei ce se gândesc la mediul înconjurător şi economie de carburant, există şi versiunea ce foloseşte un sistem hybrid cu un acumulator de 48 de volţi.

Utilizarea platformei MHA, oferă posibilitatea de a construi şi o versiune de lux al lui GLS. Aceasta ar folosi motorul V8 biturbo de 4.0litri volum ce dezvoltă 469 de cai şi în prezent este folosit la versiunea Maybach a noului S-class. Defapt cei de la Mercedes demult vorbesc despre un eventual GLS-Maybach, însă platformele folosite la construcţia SUV-urilor nu permiteau acest lucru. Acum când GLS-ul va fi construit pe o nouă arhitectură, oficialii promit un SUV marca Mercedes-Maybach deja către anul 2020.

Comentarii