lukoil-banenr

Ce ai zice de un MINI de generaţie nouă înzestrat cu 228 cai putere și care poate accelera de la zero până la prima sută de km în doar 6,1 secunde? Ei bine, află că acesta există!

La Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie 2015, britanicii (bavarezii) vor prezenta noul Mini John Cooper Works. Cei care s-au familiarizat cu concept-ul Mini John Cooper Works prezentat acum un an tot în cadrul Salonului Auto de la Detroit nu vor rămâne surprinși. Versiunea de serie reprezintă o copie fidelă a conceptului, dar cu mici retușuri aplicate local. Așadar, noul model de performanță se diferențiază față de un MINI stoc, prin elemente de exterior care îi trădează potențalul motorului. Avem o grilă față mult mai agresivă, fante de aeresire de dimensiuni mari și bosaje ale roților umflate care să poată adăposti roți de 17 sau 18 inch în diametru.

FLYONE

2016-Mini-John-Cooper-Works-2

Sub capotă se regăsește un motor turbo în patru cilindri ce livrează 228 CP și un cuplu motor de 320 Nm. Deloc rău dacă iai în calcul că este un benzinar cu un volum de lucru foarte mic. Grație masei reduse care este acum de 1.205 kg și a cutiei automate etajată în 6 rapoarte, MINI Cooper John Cooper Works este în stare să te catapulteze la prima sută de km/h pe cadran, în numai 6,1 secunde, sau 6,3 s, în cazul în care ai optat pentru o cutie de viteze manuală. În ciuda performanţelor deloc modeste, producătorul anunță un consum mic de carburant, o medie de 6,7 l pentru 100 km parcurși.

diselok

2016-Mini-John-Cooper-Works-3

Pentru cei mai pretențioși, MINI oferă opțional amortizoare sport adaptive, dar și un sistem de frânare mai performant ce poartă logo-ul Brembo. Prețurile noului vârf de gamă MINI încă nu au fost anunțate iar printre potențialii săi concurenți se numără Volkswagen Polo GTI și Citroen DS3.

2016-Mini-John-Cooper-Works-4

2016-Mini-John-Cooper-Works-5

Comentarii