lukoil-banenr

Noul MINI Roadster

MINI l-a prezentat pe cel mai nou model din gamă, care va ţinti împotriva lui Mazda MX-5. MINI Roadster este variata decapotabilă a modelului Coupe, lansat în vara anului curent. Este al şaselea model care se alătură familiei MINI şi primul model decapotabil cu două locuri din istoria companiei.

Pilot Autoexpert

Ca şi în cazul versiunii Coupe, Roadster se bazează pe actuala generaţie hatchback. Roadster nu este prea departe de modelul Mini Convertible, cu 3.734 milimetri lungime, 1.683 milimetri lăţime şi 1390 de milimetri în înălţime. Spre deosebire de Convertible, Roadster oferă spaţiu doar pentru două persoane, iar parbrizul are de asemenea un unghi diferit cu 13 grade şi este cu 20 de milimetri mai mic. În schimb, portbagajul a ajuns la 240 de litri.

Producătorul britanic promite un comportament de cart, asemănător celui întâlnit în cazul lui MINI Convertible, din mai multe motive. În primul rând ar fi centrul de greutate, apoi costrucţia şasiului, îmbunătăţirile pentru creşterea rigidităţii şi optimizarea proprietăţilor aerodinamice.

În afară de acoperişul textil, nu sunt alte diferenţe în comparaţie cu MINI Coupe. Din punctul de vedere al motorizărilor, situaţia este comună între MINI Roadster şi MINI Coupe. În Europa, MINI Roadster va fi lansat în primăvara viitoare în patru versiuni bazate pe Cooper. Mai exact, va fi disponibil un propulsor benzinar de 1.6 litri cu 122 CP, Cooper SD de 2.0 litri cu 143 CP turbo diesel, Cooper S cu un motor de 1.6 litri tot benzinar, dar cu 184 CP şi cea mai apucată şi sălbatică opţiune, John Cooper Works, care va fi dotat cu un motor de 1.6 litri, capabil să livreze 211 CP.

Motoarele vor fi cuplate standard la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, disponibilă pentru toate versiunile, dar vei putea să alegi şi varianta cu şase trepte automată, dacă îţi place mai mult, dar cu o singură excepţie: versiunea John Cooper Works.

Sursa: TOPGEAR

Comentarii