lukoil-banenr

Noul Peugeot 408 – doar pentru China şi America de Sud

Pilot Autoexpert

Noul Peugeot 408 pare a fi, cel puţin numeric, urmaşul direct al lui Peugeot 407, dar de fapt el aparţine unei clase cu o cifră mai jos. Adevărul este că acest model este de fapt urmaşul lui 307 sedan, comercializat în ţările din lumea a treia, iar succesorul de drept al lui 407 se va numi 508.

Teoretic, acest model este un Peugeot 308 cu portbagaj, dar cu un design totalmente redesenat. Faţă de modelele precedente, noul notchback posedă un design destul de unitar, foarte cuminte pentru un Peugeot, mai ales că a dispărut gura uriaşă înlocuită de o priză mai discretă şi spatele este chiar conservator, amintind de Peugeot 406 Coupe.

Ca dimensiuni acest model nu este deloc mic, măsurând 4,68 metri în lungime, 1,81 metri lăţime şi 1,52 înălţime, iar ampatamentul este de 2,71 metri. Portbagajul este foarte generos având 562 litri, fiind din toate punctele de vedere mai spaţios decât 307 Sedan.

Apartenenţa la Peugeot 308 este evidentă în interior, habitaclul fiind identic cu cel al hatchback-ului. Pe lista de dotări apar sisteme ca: 6 airbaguri, climatizare auto bi-zonă, ABS, ESP, cruise control, sistem Isofix, jante de aliaj de 17 inch. Gama de motorizări este deocamdată destul de săracă, anunţându-se doar două motoare 1.6 pe benzină de 106 CP şi 2.0 tot benzină de 147 CP.

Acest model este în principal adresat chinezilor şi Americii Latine, fiind produs în Argentina, dar cum am avut parte şi de Peugeot 206 Sedan, sau de alte versiuni sedan concurente care în Vest nu au ajuns, este foarte posibil ca modelul să ajungă şi în Moldova.

 

Comentarii