lukoil-banenr

La scurt timp după prezentarea noului model Porsche Cayenne, constructorul german de automobile a anunţat că va dezvălui la Los Angeles noul Cayenne GTS! 

FLYONE

Cea mai importantă schimbare, pe lângă noul look al SUV-ului german, poate fi sesizată chiar la listarea fişei tehnice a maşinii. Astfel, veţi descoperi (cu stupoare probabil) că inginerii de la Stuttgart au preferat să dea jos „vechiul” motor V8 de 4.8 litri, aspirat natural, pentru a face loc unei noi unităţi turbo-aspirate, V6-le de 3.6 litri!

diselok

Nimic nou la orizont, aţi putea spune voi, având în vedere fenomenul care ia amploare în ultima vreme, cel de downsizing, adică reducerea volumului camerelor de ardere a motoarelor. Dar, lăsând la o parte sentimentul nostalgic, vom depista că noul GTS se poate lăuda cu un plus de 20 de cai putere şi până la 85 de Nm de cuplu motor, în timp ce consumul mediu de carburanţi a fost redus cu aproximativ 1 litru (0.9litri)!

2015-Porsche-Cayenne-GTS-V62_resize

În ce priveşte performanţele acestuia, noul Porsche Cayenne GTS reuşeşte să atingă prima sută la oră în numai 5.2 secunde (5.1s în versiunea Sport Chrono), o îmbunătăţire considerabilă faţă de vechiul rezultat de 5.8 secunde pentru generaţia precedentă, în timp ce viteza maximă care poate fi atinsă este de 262 km/h.

Ei bine, modificările nu se limitează doar la cele operate sub capotă. Noul Porsche Cayenne GTS a primit şi un sistem de evacuare mai performant, frâne mai puternice dar şi o suspensie mai rigidă, cu garda la sol micşorată, ceea ce se traduce într-o mai bună manevrabilitate şi stabilitate graţie centrului de greutate coborât, iar pe final putem adăuga sistemul revizuit PASM (Porsche Active Suspension Management).

2015-Porsche-Cayenne-GTS-V63_resize

GTS-ul vine dotat cu pachetul Sport Design care aduce un plus de sportivitate şi include un set de praguri evazate şi extensii pentru aripi, la umbra cărora se pot adăposti jantele de 20 de inch în diametru, cunoscute ca RS Spyder, finisate în negru, la fel ca şi blocurile optice faţă spate sau finalele ţevilor de eşapament.

Opţiunile disponibile pentru interior cuprind o gamă largă de tapiţerii din piele şi cusuturi contrastante, combinate cu elemente decorative carmine red sau rhodium silver, iar în versiunea de bază scaunele faţă, bancheta spate dar şi feţele de uşi sunt îmbrăcate în piele Alcantara.

2015-Porsche-Cayenne-GTS-V68_resize

În Germania, noul Porsche Cayenne GTS poate fi al tău la un preţ de start de 98.512 euro.

 

editor: Josanu Denis

Comentarii