lukoil-banenr

Noul Porsche Cayenne spionat înainte de Geneva

Pilot Autoexpert

Colegii  de la Autocar au reuşit să surprindă noul Porsche Cayenne înaintea Salonului Auto de la Geneva. Modelul de teste era aproape complet descoperit, doar farurile şi stopurile fiind acoperite cu stickere, pentru a ascunde noul design. Viitoarea generaţie a SUV-ului Porsche Cayenne este tot mai aproape de un debut oficial. Inginerii din Stuttgart lucrează intens la viitorul înlocuitor.  Noul Porsche Cayenne şi-a pierdut din agresivitate, liniile caroseriei fiind mai rafinate. Farurile au fost redesenate, având o formă mai cuminte, dimensiunea lor fiind redusă. Capota maşinii este, de asemenea, mai puţin proeminentă, Porsche revenind la design-ul elegant caracteristic pentru modelele mici.

Noul Porsche Cayenne va fi cu 170 kg mai uşor decât modelul anterior datorită folosirii aluminiului. Astfel, modelul V6 va avea o masă de aproximativ 2.000 kg. Noul Cayenne va avea un ampatament mai lung decât modelul anterior, nu va mai avea diferenţialul autoblocant greoi, Porsche  implementând un nou sistem, care va fi prezentat la lansare. Mai mult, constructorul german a anunţat că are în plan şi lansarea unei versiuni hibride, anticipate încă din toamna anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Se pare că fanii brandului german nu vor mai fi nevoiţi să aştepte prea mult timp debutul viitorului SUV, acesta fiind aşteptat pe străzi la mijlocul anului 2010. Cel mai probabil, noul Cayenne va împărâi aceeaşi platformă cu noua generaţie Touareg, aşteptată şi ea să îşi facă apariţia la sfârşitul lui 2010. Diferenţierile se vor face însă la nivelul caroseriei, motorizărilor şi a calităţii materialelor folosite la interior.

 

Comentarii