lukoil-banenr

Compania Renault este în faza ultimelor teste și pregătiri înainte de debutul oficial pe piață a noului Clio. Următoarea generație a compactei franceze este planificată să fie lansată în anul 2019, anunță publicația Autocar.

Pilot Autoexpert

Presa auto din Marea Britanie, scrie că noul Clio va prelua mai multe elemente de design de la modelul Megane și va prezenta schimbări majore la interior, unde se vor utiliza materiale de o calitate mai bună decât am avut pe generațiile precedente.

Ba mai mult, noul Renault Clio va oferi și un șir de tehnologii de ultimă oră, urmând să fie cel mai “smart” model din segmentul său. În salon ar trebui să ne așteptăm la o tabletă centrală care să controleze întregul sistem de infotainment, la fel cum am mai văzut pe EV-urile marca Tesla.

Potrivit unor surse neoficiale, noua generație a modelului Clio se va echipa cu un benzinar turbo de 0.9 litri volum și o unitate de 1.3 litri volum dezvoltată în parteneriat cu grupul Daimler, disponibilă în 3 versiuni de putere de 115 CP, 140 CP și 160 CP. Modelul ar putea avea și o motorizare diesel, care ar fi reprezentată de celebrul propulsor dCi de 1.5 litri volum.

Deasemenea nu este exclus să apară și un sistem de propulsie micro-hybrid, bazat pe motorul diesel, dar cu siguranță că acest lucru nu se va întâmpla odată cu lansărea modelului.

Comentarii