lukoil-banenr

Noul VW Phaeton este aşteptat la Salonul de la Detroit

Pilot Autoexpert

Nava amiral a constructorului din Stuttgart va încerca să atragă un număr mult mai mare de clienţi şi va ataca piaţa din SUA, Martin Winterkorn, şeful VW, confirmând planurile de a vinde Phaeton şi pe piaţa de dincolo de Ocean.

Winterkorn este promotorul proiectului de relansare a lui Phaeton, fiind principalul susţinător al ideii de maşină simbol. „Un brand de talia Volkswagen are nevoie de o maşină simbol în segmentul superior.”

Oficialul german a refuzat să ofere prea multe detalii, însă se ştie deja că viitorul Phaeton va avea la bază platforma lui Audi A8, iar pentur a cuceri publicul american, este foarte probabil că premiera mondială să fie programată pentru luna ianuarie a anului viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Klaus Bischoff, şeful departamentului de design Volkswagen, a subliniat că nu Golf-ul ar trebui să fie cel care dictează filosofia Volkswagen, ci modelul care poartă mândru titlul de nava amiral, ceea ce ar însemna că putem să ne aşteptăm la o surpriză frumoasă din partea germanilor, noul Phaeton având toate şansele să se evidenţieze pozitiv în categoria din care va face parte.

Comentarii