lukoil-banenr

Dacă îți mai amintești încă din școală, schimbarea benzilor de mers, se face treptat, una câte una și doar după ce te-ai asigurat că poți face acest lucru în deplină siguranță! Urmărește videoclipul de mai jos, unde motivația acestei reguli este demonstrată cât se poate de bine.

Pilot Autoexpert

Un șofer de Mercedes-Benz C-Class, a decis să își schimbe banda pe care se deplasa într-o manieră nu foarte sigură, ca să nu zic periculoasă. Acesta a trecut de pe banda a treia, direct pe prima, însă fără a face o pauză între ele și fără a se asigura pe deplin că nu crează obstacole și altor participanți la trafic.

Ghinion, exact în acel moment un șofer de Audi venea cu viteză excesivă, din spate, atunci când Mercedes-ul i-a apărut în fața sa. A frânat cu putere însă mașina a derapat incontrolabil, fiind aruncată de pe șosea, a lovit cu putere bordura, a ricoșat în C-Class și din nou forța impactului și viteza a proiectat-o deja într-un chioșc.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă șoferul de Audi conducea regulamentar și avea o viteză redusă. În acest caz cel mai probabil că putea tampona din spate C-Class-ul, însă tot era mai mai puțin periculos și cu urmări remediabile.

Nu se știe cât de mult au avut de suferit pasagerii și șoferul din Audi, însă la o asemenea lovitură puternică, cel puțin mașina, nu mai este reparabilă.

 

Comentarii