lukoil-banenr

Dacă intenţionai să îţi reînoieşti parcul auto, cu un automobil de ultimă generaţie, al cărui preţ depăşeşte pragul de 30.000 de euro, află că cineva ar putea să îţi strice planurile. Mai nou FISC-ul, va fi în drept să îţi ceară probarea surselor mijloacelor financiare, pe care dispui să le cheltui pentru noua achiziţie. Această lege este prevăzută în noul proiect bugetar-fiscal, care urmează să intre în vigoare. 

Pilot Autoexpert

Potrivit portalului realitatea.md, documentul prevede ”declararea şi justificarea, în modul şi forma stabilită de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, provenienţa mijloacelor financiare în cazul achiziţionării bunurilor imobiliare sau mijloacelor de transport a căror valoare depăşeşte suma de 30 mii euro per unitate”.

Şi cum în Moldova, mai toate afacerile sunt „pe negru”, ne putem aştepta ca vânzările de de maşini luxoase să scadă, sau, sp vedem cum se vând S-Class-uri declarate cu o valoare de vreo 25.000 euro. Mai ales că înregistrarea de stat a bunurilor imobiliare sau mijloacelor de transport a căror valoare depăşeşte suma de 30 mii euro nu va putea fi realizată fără prezentarea documentului ce confirmă declararea acestora la organele fiscale.

Iat-aşa, puţin câte puţin, ne sunt dezvăluite surprizele anului 2016, stimaţi cetăţeni.

sursa: realitatea.md

Comentarii