lukoil-banenr

O nouă operă de artă BMW

Pilot Autoexpert

BMW a prezentat recent noul său art car la centrul Pompidou din Paris. Modelul BMW M3 GT2 este decorat de Jeff Koons şi va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Jeff Koons a dezvăluit alături de BMW rezultatul celei de-a 17-a ediţii a proiectului BMW Art Car. Modelul a fost prezentat în faţa a 300 de invitaţi speciali din lumea întreagă şi va alerga în cursa de 24 de ore de la Le Mans, începînd cu luna iunie 2010. De data aceasta, subiectul pe care a lucrat artistul angajat să facă noul Art Car de la BMW este un BMW M3 GT2.
Bazele colaborării dintre Koons şi BMW au fost puse în 2003, când el şi-a exprimat dorinţa de a crea un model pentru proiectul BMW Art Car. Relaţia sa cu BMW a început în urmă cu mai bine de două decenii, când a condus un model BMW în perioada în care a locuit în München, oraşul unde se află sediul BMW Group.

Derivat din BMW M3, BMW M3 GT2 dispune de un motor V8 cu capacitatea de 4.0 litri, ce dezvoltă o putere maximă de 500 CP, de un şasiu evoluat, frâne de competiţie şi de utilizarea la scară largă a materialelor uşoare. Capabil să atingă 160 km/h în 3,4 secunde, BMW M3 GT2 este deja considerat ca un candidat serios la victorie în cursa din acest an, deşi intră în categoria maşinilor aflate la debut. Provocarea de a crea proiectul BMW Art Car a însemnat utilizarea materialelor uşoare şi a designului care nu va interfera cu aerodinamica şi masa unui model de competiţie.

Cursa de 24 ore de la Le Mans este cea mai veche întrecere de anduranţă din lume, oricare ar fi disciplina auto, şi este organizată anual cu începere din 1923, în apropierea oraşului Le Mans, regiunea Sarthe, în Franţa. Aceasta se desfăşoară pe un circuit ce cuprinde drumuri publice care au fost închise traficului.

 

Comentarii