lukoil-banenr

O nouă zi, un motor nou de la Opel

Pilot Autoexpert

După ce a anunţat că micul Adam va beneficia de primul membru al noii generaţii de propulsoare mici supraalimentate, Opel vine cu încă o motorizare nouă, de această dată pentru modelul Cascada, care va fi prezentat în premieră mondială la Salonul de la Frankfurt.

Decapotabila germanilor va primi un motor pe benzină de nouă generaţie, 1.6 turbo SIDI, capabil să livreze 200 de cai putere şi un cuplu motor de 300 Nm.

Noul motor face parte din noua familie Spark Ignition Direct Injection şi se alătură celeilalte versiuni de putere a motorului de 1.6 litri, cea de 170 de cai, introdusă odată cu lansarea lui Cascada. Comparativ cu versiunea de 170 de cai putere, noul motor disponibil pe Cascada oferă cu 11% mai multă putere şi cu 30% mai mult cuplu. Resursele îi garantează decapotabilei o viteză maximă de 235 km/h.

Motorul de 200 de cai face parte din programul Opel de reînnoire a gamei de motorizări. Până în 2016, germanii vor să introducă trei familii de motoare, care includ un total de 13 propulsoare.

Comentarii