lukoil-banenr

O nouă parcare subterană va apărea în Chișinău. Aceasta ar urma să fie construită pe strada Alexei Mateevici, în apropierea Universității de Stat, informează publika.md

Pilot Autoexpert

Încântați de idee, mai mulţi şoferi au mărturisit că sunt gata să plătească taxele aferente, doar să aibă unde îşi lăsa mașinile. Proiectul este desfășurat în cadrul unui parteneriat public-privat, iar primăria capitalei nu va cheltui nici un leu în acest sens. Asta deoarece toate cheltuielile vor fi suportate de o companie privată din ţară, numele căreia nu a fost făcut public. De menţionat că schițele au fost deja avizate de către Direcția Arhitectură a Capitalei şi urmează să fie aprobate și de Consiliul Municipal.

Conform proiectului, parcarea va ocupa subsolul acestei clădiri, dar și o parte din teritoriul adiacent acesteia. Noua parcare va avea două nivele și peste o sută de locuri. Tot din banii antreprenorului, vor fi reparate scările de acces în parcul Valea Morilor și consolidat terenul.

„În condiții, o să fie obligatoriu menționat chestia că ceea ce se construiește oricum rămâne în proprietatea municipalității. Eu nici pe de parte nu mă îndoiesc că toate locurile o să fie ocupate. O parte din acestea o să fie date în chirie ca investitorul să-și recupereze careva cheltuieli. Dar cred că și primăria o să aibă niște locuri ale ei”, a spus șeful Direcției Arhitectură Primăria Capitalei, Ion Carpov.

 

Comentarii