lukoil-banenr

Şoferii şi pietonii se pare că duc un război veşnic, în care, din păcate însă, nu va ieşi nimeni învingător! În calitate de pieton rămâi indignat atunci când nu ţi se cedează trecerea, iar în calitarte de automobilist, deseori ai impresia că pietonii se „aruncă sub roţi” ignorând legile fizicii şi instinctul de autoconservare.

Pilot Autoexpert

Indiferent de care parte a baricadei te afli, oricum îţi vom da dreptate. Se întâmplă deseori ca şoferii să ingore pur şi simplu pietonii şi locurile special amenajate pentru aceştia, iar explicaţia acestui fenomen poat avea mai multe cauze, neatenţie, viteză excesivă, imposibilitatea de a „zări” pietonul din spatele unei maşini parcate, etc.

De cealaltă parte şi pietonii ar trebui să ţină cont de faptul că un automobil este întâi de toate o maşinărie, grea şi foarte complexă, care este operată de oameni la fel ca ei şi care necesită timp pentru reacţie, pentru frânare şi pentru a opri la timp în faţa trecerii. Prin urmare, nu ne rămâne decât să fim cu toţii mai atenţi şi mai înţelegători, atunci când suntem la volan, sau atunci când traversăm strada.

Cu toate astea, mai jos avem un alt caz ilustrat într-un videoclip cu rol de reeducare. Acel în care şoferii sunt chiar obraznici şi nu duc cont de spaţiul predestinat pietonilor. În permanentă grabă, conducătorilor auto se pare că nu prea le pasă de cei din jur şi opresc fix pe trecere. Ceea ce vedem şi în imaginile de mai jos. Iar pentru a îi da o lecţie, un trecător decide să îi stea în cale, la fel cum a procedat şi şoferul automobilului. Ce a urmat, rămâne să vedeţi în continuare. Noi cei de la redacţia AutoExpert ne întrebam oare cum ar fi reacţionat şoferii din Moldova, într-o asemenea situaţie?

Comentarii