lukoil-banenr

Opel Adam Rocks deputează în avanpremieră

Cu o zi înainte de deschiderea Salonului Auto Geneva 2013 pentru presă, Opel a prezentat în avanpremieră studiul de design Adam Rocks.

Pilot Autoexpert

Schimbarea esenţială adusă de conceptul Adam Rocks este reprezentată de acoperişul din material textil, care poate fi pliat până în dreptul stâlpilor din spatele automobilului. Potrivit oficialilor Opel, această soluţie este avantajoasă deoarece acoperişul nu intră în portbagaj şi, astfel, spaţiul disponibil pentru bagaje rămâne la fel de mare ca în cazul unui Adam standard.

Acoperişul poate fi deschis sau închis prin intermediul unei telecomenzi sau cu ajutorul unei aplicaţii încorporate în sistemul multimedia IntelliLink, care ştie când se apropie o zonă cu vreme nefavorabilă şi închide automat acoperişul din material textil. Conform Opel, utilitatea acestei aplicaţii devine evidentă atunci când şoferul a uitat acoperişul deschis, iar vremea urmează să se înrăutăţească.

Opel Adam Rocks dispune de o caroserie monocorp cu trei uşi, lungă de 3,70 m, cu proporţii musculare.

Opel afirmă că practicanţii de Parkour au fost una din sursele de inspiraţie pentru Adam Rocks, fapt pentru care aspectul său a fost modificat, devenind mai înalt şi mai lat.

Comentarii