lukoil-banenr

Potrivit publicației Auto Motor und Sport, Opel ar putea să lanseze un nou model entry-level. Jurnaliștii germani citează surse din cadrul mărcii din Russelsheim, care spun că modelul va costa mai puţin de 10.000 de euro, va avea patru uşi şi patru locuri, iar debutul va fi programat pentru anul 2016. Mai mult decât atât, modelul va avea o nouă platformă, denumită Global Small Car, dezvoltată intern de General Motors. Cei de la AMS explică logica noului model prin necesitatea introducerii unui înlocuitor pentru oferta entry-level a gamei Chevrolet.

Pilot Autoexpert

La moment, cel mai accesibil model din portofoliul GM Europe este Chevrolet Spark. Odată cu eliminarea mărcii Chevrolet din portofoliul GM Europa (nu și din țările CSI), cel mai accesibil produs ar fi Opel Corsa. Noul model al celor de la Opel, despre care vorbesc germanii de la AMS, ar avea rolul de a-l înlocui pe Spark în protofoliul GM Europe, pentru ca grupul american să aibă în continuare acces la publicul care achiziţionează modele care costă mai puţin de 10.000 de euro.

Corporaţia americană a luat decizia privind renunţarea la vânzarea mărcii Chevrolet în Europa din 2016 pentru a elimina posibilităţile de canibalizare între cele două mărci, dar Opel va trebui să „umple spaţiul” care va fi lăsat de Chevrolet atât pe partea de segment propriu-zis, cât şi pe partea de preţ de achiziţie.

Comentarii