lukoil-banenr

Opel Insignia şi Audi A6 automobile fără defecte
Compania germană Dekra realizează anual un studiul al calităţii automobilelor. Conform studiului Derka, Opel Insignia şi Audi A6 sunt maşinile care prezintă cele mai puţine defecte în timp.
Acest studiu analizează mai multe categorii de calitate cum ar fi: „Cele mai bune rezultate individuale” sau „Cele mai bune rezultate generale”.
Astfel, la categoria „Cele mai bune rezultate individuale”, care ia în considerare automobilelel cu o vechime de maximum doi ani, câştigătorul este Opel Insignia, cu un index de 96.1%. Pe al doilea loc în aceasta categorie este Ford Fiesta (index 95.8%) şi locul trei Toyota Prius cu un index de 95.6%.
Categoria „Cele mai bune rezultate generale”, care ia în considerare toate modelele de pe piaţă, indiferent de vechime sau Kilometri parcurși, locul întâi pentru al treilea an consecutic este Audi A6, clasânduse în fața modelului bavarez BMW Seria 3 cu un index de 84.2% și respectiv 81.7 %. Locul trei este ocupat de mașina poporului Volkswagen Passat cu 81.1 %.
Conform studiului Dekra, numărul de maşini cu defecte este în medie de patru ori mai mare pentru autoturismele vechi în comparaţie cu cel al maşinilor noi. Astfel, doar 11.9% dintre automobilele au întâlnit probleme și defecte în perioada 0 şi 50.000 de kilometri parcurși, în schimb ce 46.3 % din automobile întâlnesc probleme în timpul rularii între 100.000 şi 150.000 de kilometri.

Pilot Autoexpert

 

Comentarii