lukoil-banenr

Opel Movano la o nouă generaţie

Pilot Autoexpert

Opel a dezvăluit a doua generaţie Movano – vehiculul utilitar uşor ce ridică ştacheta în segmentul său. Noul Opel Movano vine pe piaţă cu un nou design exterior, ce-l identifică uşor ca membru al noii generaţii de produse Opel, alături de Insignia şi Astra.

Noul Opel Movano oferă acum clienţilor o gamă mai largă de caroserii: van-uri în patru lungimi şi trei înălţimi, platformă, şasiu, crew cab şi versiuni combi. Platforma modulară, dezvoltată în colaborare cu Renault, oferă de asemenea tracţiune frontală sau tracţiune spate, la alegere. Variantele cu tracţiune pe puntea spate pot fi comandate cu roţi duble.

Capacitatea de încărcare a gamei a fost de asemenea mărită până la 2,5 tone (cu o greutate totală maximă de 4,5 tone). Versiunile VAN au o capacitate între 4,4 metri cubi şi 17 metri cubi. Gama largă de dotări standard a noul Opel Movano este extinsă cu opţionale inovative precum iluminare în curbe sau un loc central ce se poate rabata şi folosi ca suport pentru laptop.

Noua gamă de propulsoare cu patru cilindri common-rail diesel (2.3 CDTi) asigură performanţe ridicate şi costuri de operare scăzute. Puterea furnizată variază între 100 CP/285 Nm şi 150 CP/350 Nm. Toate motoarele îndeplinesc atât normele EU4 cât şi EU5. Transmisia este asigurată de cutii de viteze cu şase trepte în dotarea standard, opţional putând fi comandată cutia automată Easytronic.

Pentru mai multă siguranţă, noul Opel Movano este echipat în dotarea standard cu ABS şi EBD. Sistemul ESP este de asemenea standard pe versiunile cu tracţiune spate şi opţional pentru cele cu tracţiune faţă.
Noua generaţie Opel Movano va fi disponibil în versiuni VAN din primăvară, urmând ca pe parcursul anului 2010 să fie lansate şi celelalte variante.

 

Comentarii