lukoil-banenr

Compania GM a anunțat că Opel primește două motorizări diesel noi care corespund normelor de poluare Euro 6!

FLYONE

Noile propulsoare au fost prezentate oficial încă în toamna anului 2014 dar producătorul nu anunțase cînd acestea vor fi disponibile. Iată că recent, germanii ne-zau dezvăluit faptul că noile propulsoare diesel de 1,6 litri și 2 litri volum se vor regăsi pe modelele Mokka și Insignia și sunt deja disponibile pentru comenzi.

diselok

op1

Astfel, motorul diesel de 1600 cmc volum livrează 136 CP și vine să-l înlocuiască pe cel de 1,7 itril. Chiar dacă cilindreea este mai mică, noul propulsor este cu 6 CP mai puternic și livrează un total de 136 CP. Accelerația 0-100 km/h este realizată în 9,9 sec iar viteza maximă ajunge la valoarea de 191 km/h. Consumul mediu de carburant a scăzut fiind de 4,1 litri la sută iar emisiile de CO2 sunt și ele mai reduse, 109 g/km.

Propulsorul diesel de 2 litri volum nu este unul nou dar reprezintă versiunea îmbunătățită al actualului care corespunde normelor de poluare Euro5. Inginerii au reușit să-i ridice puterea cu 7 CP iar cuplul motor cu 14 % care ajunge acum la 400 Nm. Aceste schimbări au permis păstrarea consumului mediu de carburant, 4,3 litri pentru 100 de km parcurși dar totodată sa-i îmbunătățească și performanțele. Astfel, accelerația de la zero la prima sută este realizată acum în 9,0 sec iar viteza maximă ajunge la 225 km/h. Mai mult, oficialii au declarat că noul motor este semnificativ mai silențios decât precedentul iar răspunsul la pedala de accelerare este mai prompt.

Partea bună e că prețurile pentru noilor motorizări au rămas neschimbate.

op3

Whisper diesel: 1.6 CDTI with 100 kW/136 hp for Opel Mokka

Comentarii