lukoil-banenr

Opel se retrage din Australia

Pilot Autoexpert

La un an distanţă de la debutul pe piaţa din Australia, Opel a decis să se retragă de pe această piaţă şi să închidă cele 20 de reprezentanţe deschise. Decizia este motivată prin pierderile mari, cauzate de costurile legate de deschiderea unei afaceri şi vânzările slabe, cauzate şi de piaţa foarte competitivă. Marca a vândut de zece ori mai puţine maşini decât previziona iniţial, respectiv 1.530 de unităţi în loc de 15.000 de unităţi pe an.

Piaţa auto din Australia echivalează 1.1 milioane de unităţi vândute în fiecare an, pentru care se luptă peste 60 de mărci. O expansiune pe această piaţă era văzută drept un mare ajutor pentru cei de la Opel. Planurile de a intra pe această piaţă au fost anunţate în 2011, de Karl-Friedrich Stracke, CEO-ul Opel de la acea vreme, care estima că marca ar putea să vândă mai mult decât Renault, Peugeot, Citroen, Skoda şi Fiat la un loc într-un an, planul mărcii fiind să atingă cele 15.000 de unităţi pe an până în 2015. În lipsa unor rezultate care să merite luate în considerare, cei de la Opel au preferat să-şi aducă la minimum pierderile şi să le ofere celor din Australia modele din portofoliul lor prin baza subsidiarei locale, Holden, după cum oferă deja cu modelele Corsa, Vectra şi Zafira, vândute sub alte nume pe piaţa australiană.

Conducerea mărcii a demarat deja procedurile necesare închiderii reprezentanţelor din Australia şi a întregii ramuri, discuţiile fiind încă în derulare cu angajaţii şi furnizorii de pe piaţa respectivă.

Comentarii