lukoil-banenr

Viteza excesivă sau cea neadaptată la condițiile meteo este factorul principal care generează producerea accidentelor rutiere cu consecințe tragice. Viteza provoacă senzații de euforie la oameni, dar, cu regret,  fiecare al doilea caz de conducere cu viteză sporită se soldează cu pierderi de vieți omenești.

Pilot Autoexpert

Astfel, întru sensibilizarea conducătorilor auto și reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecințe tragice, în perioada 23 februarie – 2 martie, curent, Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat operațiunea ”Viteza”.

În decurs de o săptămînă, inspectorii de patrulare prezenți în trafic, precum și cei care monitorizează traficul rutier în regim on-line, au sancționat 4 029 de șoferi nedisciplinați care au încălcat regimul de viteză stabilită de către legislația Republicii Moldova.

Vitezomanii au fost sancționați cu amenzi de la 400 la 1 000 de lei cu aplicarea de pînă la 5 puncte de penalizare.

De menționat, că de la începutul acestui an, viteza a generat producerea a 85 de accidente rutiere,  soldate cu decesul  a 18 și traumatizarea altor 101 persoane.

sursa: igp.gov.md

În acest context, Inspectoratul General al Poliției atenționează conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să dea dovadă de maximă prudență și corectitudine în trafic.

Comentarii