lukoil-banenr

Nu sunt un Ferrari fanboy, dar trebuie să recunosc că absolut toate creaţiile acestui constructor italian de automobile sunt de-a dreptul fascinante. Iar cel mai mult mă încântă faptul că sunt şi autentice, aşa cum Ferrari nu este „cumpărat” de nici un gigant german sau chinez. Acest lucru nu înseamnă altceva decât maşini proiectate şi construite respectând cele mai sacre tradiţii Ferrari, cu motoare şi tehnologii unicate, împrumutate direct din Formula 1!

Pilot Autoexpert

Atunci când au prezentat lumii întregi hypercarul LaFerrari, italienii ne-au dat de înţeles că acesta este viitorul maşinilor sport şi că era hibrizilor nu mai este de domeniul science-fiction. După cum bine ştiţi, supercarul este animat de un motor aspirat natural, cu un volum de 6.3 litri şi asociat cu un motor electric pentru ca în final, să pună pe roţile spate în jur de 950 de cai putere! Şi când credeai că acesta este apogeul, apare o altă ediţie, ori mai bine zis o reîncarnare. Ferrari FXX K, versiunea modificată doar pentru a toci secunde preţioase pe circuit!

Pe lângă dieta de kilograme, şi kit-ul aerodinamic futuristic, Ferrari FXX K se poate lăuda şi cu mai mulţi cai putere, mai exact cu 1.036 CP! Iar sunetul pe care îl produce este absolut demenţial. Din fericire, cineva pe nume Nick, „ne-a lăsat” să vedem cum arată, se simte şi cel mai important cum se conduce acest bolid, pe circuitul Imola. Aşadar, te invit să nu mai pierzi timpul şi să savurezi 8.19 minute de simfonie în 12 cilindri!

Comentarii