lukoil-banenr

Până în 2018, o autostradă (Iaşi-Ungheni-Târgu Neamţ) va conecta Republica Moldova de România, potrivit priorităţilor de infrastructură pentru 2015-2016, prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către ministrul român al Transporturilor, Ioan Rus.

FLYONE

Ioan Rus a afirmat că autostrada din Iaşi va fi realizată de la Ungheni la Târgu Neamţ, iar din acel punct se va continua spre Târgu Mureş cu drum expres, oferind ca termen „de-adevăratelea” în privinţa finalizării anul 2018.

diselok

În legătură cu acest subiect, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a declarat, ieri, că lucrările la autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ vor începe în acest an sau în 2016. „Vor fi şi bani alocaţi pentru începerea lucrărilor în 2015 sau în 2016. Se vor proiecta în aceeaşi perioadă, tot ca autostradă, porţiunile Târgu Neamţ-Ditrău şi Ditrău-Târgu Mureş. După ce se vor proiecta se vor căuta şi sursele de finanţare pentru a se face drum expres în primă fază, iar apoi, în faza a doua autostradă”, a afirmat primarul Iaşiului.

Nichita a precizat că pe tronsoanele care traversează munţii între Republica Moldova şi Transilvania lucrările se vor face în regim de autostradă, chiar dacă titulatura va fi de drum expres. Primarul Iaşiului a spus că speră ca autostrada care leagă Republica Moldova de vestul ţării „să prindă contur” cât mai repede şi să nu mai fie doar „o dispută politică”.

sursa: deschide.md

Comentarii