lukoil-banenr

Paparazzi au reuşit să prindă în obiectiv crossoverul Mercedes-Benz GLA

Noul crossover compact al concernului Daimler AG, construit pe platforma MFA, folosită cu succes de modelele A-class şi B-class, a fost observat de şpioneri pentru prima dată în timpul testelor rutiere din Germania.

Pilot Autoexpert

Anterior, insiderii au prezis crossoverului apariţia pe piaţă în a doua jumătate a anului 2013, acum însă, cel mai probabil este considerat 2014 anul debutului.

Faptul că marca din Stuttgart pregăteşte un concurent pentru astfel de vehicule cum ar fi BMW X1, Audi Q3 şi Range Rover Evoque, demult nu mai e un secret. Acest lucru a fost afirmat chiar de către şeful de la Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, dând startul în această vară producţiei noului A-class la fabrica din Rastatt, unde se va afla pe linia de asamblare şi crossoverul numit conform presupunerilor Mercedes GLA.

Potrivit datelor neoficiale, noul model va obţine, împreună cu tracţiunea faţă, şi tracţiune integrală, iar gama de motoare va fi complet preluată de pe Mercedes A-class. Sub semnul întrebării rămâne doar obţinerea motorului turbo, de doi litri, capabil să ofere 330 de cai putere, al versiunii A 45 AMG.

Comentarii