lukoil-banenr

Patru automobile noi au trecut prin testele EuroNCAP

EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele ultimei sale sesiuni de teste de siguranţă. Dacia Sandero şi Nissan Evalia, precum şi cei mai noi membri ai lumei SUV-urilor de segment B, Renault Captur şi Chevrolet Trax, acestea sunt cele patru modele care au trecut prin testele celei mai cunoscute companii de testare a siguranţei. Ambele SUV-uri au obţinut câte cinci stele de siguranţă, modelul român şi Nissan Evalia doar 4 şi 3 respectiv. Punctajele realizate de cei mai buni sunt diferite: Trax având „note” mai bune pentru protecţia pietonilor, a copiiilor şi a pasagerilor adulţi. La capitolul „Safety Assist”, cele două SUV-uri de segment B au primit acelaşi punctaj, 81%.

Pilot Autoexpert

Renault Captur, fratele de platformă cu Clio IV, a primit 88% din punctele disponibile la categoria „Protecţia pasagerilor adulţi”, pe când protecţia copiiilor a fost notată cu 79% din punctele disponibile. Protecţia pietonilor a fost notată cu 61% din punctele disponibile. Safety Assist, categoria specială dedicată sistemelor active de siguranţă, a fost notată cu 81% în cazul lui Captur.

Cu un rezultat general de patru stele din cinci, Dacia Sandero atinge cel mai bun rezultat din istoria constructorului de la Mioveni. Iar aşa cum Logan berlină şi Logan MCV beneficiază de aceeaşi construcţie structurală, rezultatul bun atins de Sandero se transferă şi direct spre fraţii săi de gamă.

Cele patru stele au fost întâmpinate într-o notă pozitivă de EuroNCAP, informaţiile publicate de organizaţia europeană contrastând astfel cu atacurile la adresa Dacia pe care EuroNCAP le-a publicat în momentul testului cu Dacia Lodgy. Dacă Dacia era criticată dur pentru că oferea doar trei stele pe un monovolum destinat familiei – rezultat considerat foarte slab de EuroNCAP, constructorul de la Mioveni reuşeşte de această dată să se ridice la standardele europene.

Referitor la monovolumul japonez, Nissan Evalia, singura maşină de 3 stele din această serie de rezultate din mai 2013, a fost în principal depunctată pentru că numeroase puncte de sudură au cedat şi podeaua s-a desprins practic de montanţii parbrizului.

Renault CAPTUR | 2013 | Crash test

Chevrolet Trax | 2013 | Crash test

Dacia Sandero | 2013 | Crash test

Nissan Evalia | 2013 | Crash test

Comentarii